Bericht versturen

Het conflict de Rusland-Oekraïne beïnvloedt „buren“! De Centrale Aziatische die macht wordt aangekondigd om ophouden ruilend munt!

March 10, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Het conflict de Rusland-Oekraïne beïnvloedt „buren“! De Centrale Aziatische die macht wordt aangekondigd om ophouden ruilend munt!

Met de escalatie van het conflict tussen Rusland en de Oekraïne, is het recentste nieuws dat op 6 Maart, lokale tijd, het Franse Presidentiële Paleis verklaarde dat op dezelfde dag, Franse President Macron en Rus President Vladimir Putin een telefoongesprek had, en de Russische partij bevestigde dat het de Haven van Odessa zal bombarderen.
De Haven van Odessa is de grootste haven in de Oekraïne, met frequente buitenlandse handel, en zelfs hebben de Chinese exporteurs gerapporteerd dat sommige goederen bij de haven vastgelopen zijn.


De huidige handel met Rusland en de Oekraïne is ernstig beïnvloed.
Sinds de Russisch-Oekraïense crisis, zijn alle Oekraïense havens gesloten en de verankerde schepen kunnen niet weggaan. Bovendien na Maersk, hebben de doctorandus in de exacte wetenschappen, CMA-CGM, Hapag Lloyd, en MEN opeenvolgend verrichtingen in Rusland opgeschort en de Oekraïne, Maersk en CMA-het Ruimteschip hebben nogmaals het werkingsgebied van bedrijfsopschorting, met inbegrip van de opschorting van Witrussische bedrijfs en spoorweg en luchtvervoer verwante ondernemingen uitgebreid.
De totale capaciteit deze vijf scheepvaartmaatschappijen geeft van bijna 60% van de wereldmarkt rekenschap.
De overschepingseinden in heel Europa zijn gestegen met 43 percenten sinds 17 Februari, volgens leveringsketen logistiekprovider FourKites, verder bewijsmateriaal van de massieve die verstoring aan handel door de Russisch-Oekraïense oorlog wordt veroorzaakt. De vertragingen werden in het bijzonder uitgesproken in consument verpakte goederen en het voedsel en de dranken, met sommige Europese klanten die een 55%-verhoging zien van blijven stilstaan tijd.
De doosverzendingen aan Rusland vielen door 17% tijdens dezelfde tijdspanne, en zullen waarschijnlijk nog steilere dalingen als wijdverspreide sancties zien en beïnvloeden de commerciële besluiten van scheepvaartmaatschappijen.
Op korte termijn, gooien de Russische ondernemingen en de consumenten door elkaar om omhoog sanctie-beïnvloede goederen te breken, die strenge tekorten onder ogen zullen zien. In ongeveer drie weken, zou het aantal bedrijven die zich van Rusland terugtrekken moeten een invloed op de leveringsketen hebben.


De marktdeelnemers voorspellen dat leveringsketen de narigheden zullen intensifiëren en de oceaanvrachttarieven zullen scherp toenemen.
Zoals voor de goederentreinen China-Europa die veel aandacht hebben aangetrokken, zal een klein aantal goederentreinen China-Europa door de Oekraïne voordien overgaan, maar allemaal zijn opgeschort. De treinen die door Rusland overgaan lopen nog normaal. Het bedrijf handhaaft ook communicatie met agenten langs de route en betaalt concentratie aan de relevante situatie.
Naast de Russische en Oekraïense markten, een ander land dat diep wordt beïnvloed is Kazachstan, een belangrijk Centraal Aziatisch land.
Als lid van de Europees-Aziatische Economische Unie, komen 42% van de invoer van Kazachstan onder het kader van de organisatie uit Rusland. Daarom zal de nieuwe ronde van sancties tegen Rusland een invloed op de economie van Kazachstan hebben, en de devaluatie van de Russische roebel zal ook druk op de financiële industrie van Kazachstan zetten.
De eerste afgevaardigdeminister van het Ministerie van Nationale die Economie van Kazachstan, Timur Zakosilikov, over de situatie in de wisselmarkt wordt gesproken, die zeggen: „Nu met de schommeling van de Russische roebelwisselkoers, natuurlijk, zal er een bepaald effect op de Kazakh economie en de tenge wisselkoers zijn. effect. But Bank Negara heeft de noodzakelijke maatregelen.“ getroffen
Een woordvoerder voor de Bank van Kazachstan zei: „Als de roebel in deze positie blijft, zal tenge waarschijnlijk volgen. Wij hebben de langste grens met Rusland, is het handelsvolume zeer groot, en wij worden economisch verbonden.“
Op 28 Februari, lokale tijd, kondigde de Financiële Toeziende Instantie van Kazachstan aan dat nationale valutatenge van handel werd opgeschort, en noch verstrekten de banken noch de uitwisselingsbureaus citaten. Later, schortten de belangrijke banken in Kazachstan deviezenzaken op, en de uitwisselingspunten in steden zoals de hoofd nur-Sultan en Alma Ata schortten de aankoop van Amerikaanse dollars op.
Op de ochtend van 28 Februari, die was de dollar-aan-tenge verhouding 1:496, en tenge door 8,3% van het sluiten van vorige Vrijdag wordt gedeprecieerd (25 Februari).
Volgens economische deskundige Shamsutdinov, zullen om het even welke ernstige muntwisselkoersschommelingen sterk de koopkracht van burgers beïnvloeden. Hij gelooft dat de prijzen van de meeste goederen zullen toenemen.
In 2021, is bovenkant drie van Kazachstan handelspartners Rusland (24,2 miljard dollars van de V.S. in bilaterale handel), China (ongeveer 18,2 miljard dollars van de V.S.) en Italië (9,6 miljard dollars van de V.S.).
Naast het effect van de situatie, is het ook noemenswaardig dat momenteel, Kazachstan strikt de grijze invoer onderzoekt, gelovend dat het significante schade aan binnenlandse producenten en wettelijke importeurs heeft veroorzaakt, en heeft ook een negatief gevolg op de nationale begroting. Gezien dit, hebben de bevoegde diensten beduidend douanetoezicht op de grens met China versterkt, en in minder dan twee maanden, zijn de inklaring en de tarieven van goederen beduidend gestegen.

Neem contact op met ons
Contactpersoon : Ms. Tina Lau
Tel. : 86-755-86536316
Fax : 86-755-86536316
Resterend aantal tekens(20/3000)